سوالات متداول

کارت ساده پی وی سی چیست ؟

پلی وینیل کلراید(PVC) عبارت پی وی سی و وینیل بطور رایج نه تنها با مرجع پلیمر بلکه برای همه موادی که پلی وینیل کلراید یک سازنده آنست استفاده می‌شود. پلی وینیل کلراید پلاستیکی با موارد استفاده نامحدود است .در شرایط حاضر یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی ست .بطور عمومی بیشتر از 50% از پی وی سی ساخت بشر در ساختمان سازی استفاده می‌شود .زیرا پی وی سی ارزان بوده وبه سادگی سر هم بندی می‌شود. در سالهای اخیر پی وی سی جایگزین مواد ساختمان سازی سنتی نظیر چوب سیمان و سفال در بسیاری از مناطق شده است با وجود ظهور یک ماده ایده ال در ساختمان سازی همچنان نگرانی در رابطه با هزینه پی وی سی برای محیط زیست طبیعی و سلامتی انسان وجود دارد . موارد استفاده فراوانی برای پی وی سی شامل وینیل سایدینگ، علامت مغناطیسی کارت ها، برش عمودی پنجره ها، صفحات گرامافون که منبع اسم گذاری برای صفحات وینیل، لوله، لوله کشی، کانال و لوازم نصب کردنی، کیف‌های ارزان قیمت، پنجره‌های تاریک( بدون دید) ودر شکل نرم آن برای لباس، اثاثه یا لوازم داخلی نظیر پرده، کف سازی و ساختن سقف، پوسته کابل‌های الکتریکی، توپ‌های بازی سبک وزن وجود دارد. همچنین ماده ایست که اغلب برای لوله کشی آب و فاضلاب بعلت ارزان بودن طبیعی و انعطاف‌پذیر بودن استفاده می‌شود.

کارت پی وی سی چیست؟

کارت های PVC دارای مقاومت و طول عمر بالایی هستند و در کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند. مثل انواع کارت های هوشمند، کارت های شناسایی، کارت های هدیه، بانکی، حمل و نقل و ... . با توجه به نوع کاربری و استفاده ی آن، قابلیت چاپ پذیری و ترکیب با انواع تکنولوژی ها را دارد که بسته به نیاز مشتری طراحی و تولید می شود. این کارت ها توانایی اجرا وتلفیق با انواع طرح ها، لوگوها، بارکد ها و همچنین اعمال ویژگی های امنیتی و ردیابی و ضدجعل مثل  الصاق هولوگرام‌ها، انتن RFID ، CHIPهای اطلاعاتی و یا نوارهای مغناطیسی را دارد.به طور معمول از ماده پلی وینیل کلراید به تنهایی استفاده می شود چرا که پلاستیکی مقاوم در شرایط متفاوت و دارای ماندگاری بالاست.با این حال می توان به صورت ترکیبی با مواد و پلاستیک های دیگر تولید شود. به این صورت که کارت از سه لایه تشکیل شده است که شامل دو  لایه PVCدر سطح بالا و پایین کارت و لایه ی میانی از جنس پلی استر است. از این نوع کارت برای کاربرد‌های پرمصرف مثل کارت های شخصی(ID Cards) استفاده می شود. 

امنیت آن به چه صورت تامین می شود؟

 با کارگذاری آتنهای RFID، می توان قابلیت ردیابی، ظرفیت و ویژگی امنیتی کارت را افزایش داد. میزان آنتن دهی و فاصله ای که آنتن توسط قرائت گر (ریدر) خوانده می شود، بستگی به کاربرد و موارد مصرفی آن دارد. از این آنتن برای اختصاصی سازی و رهگیری کالا و انبارداری استفاده می شود. 

کاربرد هولوگرام امنیتی در کارت ها چیست؟

 یکی از بهترین راهکار ها برای حفاظت از کارت های شناسایی و جلوگیری از تقلب و جعل استفاده از هولوگرام های امنیتی با ویژگی های متفاوت است. هولوگرام امکان تکرار و کپی از کارت ها را بسیار سخت و پیچیده می کند. چرا که هولوگرام سطح امنیتی بصری به کارت اضافه می‌کند که تقریبا غیرقابل بازتولید است. الصاق هولوگرام رویPVCو ترکیبات آن و یا این که بین لایه های آن قرار می گیرد. هم چنین می توان قابلیت حساسیت به نور UV را روی خود کارت و یا هولوگرام آن اعمال کرد تا امنیت آن را دوچندان کرد.

 

 

کارت مگنت یا مغناطیسی چیست؟

کارت مغناطیسی ، کارت متصل شده توسط یک نوار کوتاه مغناطیسی است ، داده ها را می توان در ترک 1 ، ترک 2 ، ترک 3 کدگذاری کرد که شامل داده هایی است که می توان توسط یک دستگاه کارت خوان اطلاعات مربوط به مشتری را خواند .

رمزگذاری اطلاعات در نوار مغناطیسی  این اجازه را می دهد تا کارت از طریق یک دستگاه کارت خوان اطلاعات روی نوار مغناطیسی را بازیابی کند . با توجه به تراکم ذرات مغناطیسی در نوار ، نوار مغناطیسی را می توان به عنوان Hico Coercivity( نوار مغناطیسی بالا ) و Loco Coercivity( نوار مغناطیسی کم ) طبقه بندی کرد . 

کارت هوشمند چیست ؟

کارت های هوشمند را می توان بطور کلی به کارت تماسی هوشمند و بدون تماسی هوشمند تقسیم کرد . تماس با کارت هوشمند رابط تعبیه شده بر روی سطح کارت است ، این کارت باید با یک کارت خوان هوشمند مرتبط شود تا امکان ایجاد یک ارتباط مستقیم برای انتقال داده ها ایجاد شود . در صورتیکه کارت های هوشمند بدون تماس فقط نیاز به نزدیکی به یک دستگاه کارت خوان ( معمولا با فاصله چند سانت ) برای رسیدن به انتقال داده ها می باشد . تماس با کارت های هوشمند بطور معمول دارای حافظه بیشتر و قدرت پردازش از کارت های بدون تماس است . برخی از فرآیندهای رمزگذاری داده ها ( مورد استفاده در برنامه های کاربردی امنیت بالا در مورد امور مالی یا حقوقی ) تنها می تواند توسط کارت هوشمند تماسی انجام شود .

کارت اسکرچ چیست؟

کارت اسکرچ یک نوع کارتی است که شماره حساب و رمز عبور اطلاعات بر روی کارت چاپ می شود و با پانل خراش می سازد و مانع دیدن برخی از اطلاعات خاص مانند عدد یا رمز عبور است که نیاز به امنیت دارد که آنها بر روی کارت PVCپایبند است که می توان به راحتی توسط کاربر نهایی با یک سکه یا ناخن برداشته شود بدون اینکه اطلاعات اصلی از بین برود ، مانند کارت تلفن یا کارت ویزیت   Widedlyمی باشد .  

کارت بارکد چیست؟

کارت بارکد توسط اسکنرهای نوری به نام بارکد خوان و یا اسکن شده از یک تصویر با استفاده از نرم افزار ویژه ایی به رسمیت شناخته شده است . بارکد در واقع یک گروه از خطوط موازی چاپ شده است که ، عرض و فاصله خطوط نشان داده شده اطلاعات قابل خواندن است .

انواع مختلفی از بارکد در دسترس وجود دارد مانند : EAN-13، EAN-8، EAN-128، کد 39 ، کد 25 ، کد UPC- A، کد UPC- Eو غیره .

چاپ افست خشک چیست؟

افست در چاپخانه ها به عنوان سیستمی همراه آب شناخته می شود. ظرف آب، محلول آب، نوردهای آب و رفتار آب و مرکب، بخش اساسی افست معمولی است.اما سال هاست که افست خشک یعنی بدون آب در صنایع مختلف کاربرد دارد. چند سالی است که سازندگان ماشین های چاپ افست معمولی، دستگاه های چاپ افست خشک نیز عرضه می کنند و در چاپخانه های ایران نیز چند نمونه از آن می توان یافت که علاوه برکاغذ و مقوا روی جنس های پلاستیکی و پی وی سی هم چاپ می کنند.چاپ افست خشک همانگونه که از نامش پیداست، سیستمی از چاپ است که در آن خبری از آب نیست. برخلاف سیستم چاپ افست معمولی (Wet offset) که در پروسه انتقال مرکب، آب نقش مهمی ایفا می کند، در سیستم افست خشک آب وجود ندارد.

 چاپ افست خشک به صورت تک کارت و در تیراژ بالا انجام می پذیرد و جهت کارت های بدون تماس و هوشمند و مغناطیسی همانند کارت های مترو ، کارت اتوبوسرانی ، کارت تلفن و .... مناسب می باشد .

حذف محلول رطوبت دهی در افست خشک، مزایایی را به همراه داشته است که آن را در چاپ امنیتی محبوب تر از افست معمولی است. 

جلوگیری از اتلاف آب صنعتی، دوستدار محیط زیست بودن، دات گین (Dot Gain) کم تر، دانسیته بالای مرکب مصرفی، ایجاد تصاویر شارپ تر و دقیق تر ، قابلیت چاپ بر روی سطوح غیرجاذب مثل پلاستیک، فرایند ساده تر، تبدیل پروسه شیمیایی به فیزیکی در انتقال مرکب، انتخاب مرکب هوشمند تر و کارامد از مزایای غیرقابل چشم پوشی افست خشک می باشد.

چاپ افست لمینیت چیست؟

لمینیت کردن یکی از سریع‌ترین و ساده‌ترین روش‌های محافظت از کار چاپی است. در سیستم لمینیت با چسباندن لایه‌ بسیار نازک و شفاف پلاستیکی بر یک یا دو طرف یک کار چاپی، از آن در برابر رطوبت و سایر آسیب‌های محیطی، محافظت شده و محصول چاپ شده‌‌ی نهایی در برابر آب و پارگی مقاوم می‌شود؛ به علاوه لمینیت،شدت رنگ‌ها و کنتراست رنگی در تصاویر چاپ شده را بهبود می‌بخشد. تصاویر چاپ شده با رنگ‌های درخشان، بیانگر کیفیت بالاتری هستند. لمینیت مانع از چین و چروکیدگی، لک‌شدن، آفتاب خوردگی، سیاه شدگی، پریدگی رنگ و یا چربی، اثر انگشت و سایر آسیب‌های موجود در محیط، بر کار چاپ شده می‌شود. کارتها در چاپ افست لمینیت به صورت شیت چاپ و لمینت شده و جهت  کارت های مغناطیسی و ساده می باشد . همانند کارت های بانکی ،کارت های اعتباری ،کارت گارانتی ،کارت عضویت ،کارت خرید و ..... مناسب می باشد .

چاپ دیجیتال چیست؟

 چاپ دیجیتال یک روش‌ تبدیل تصاویر دیجیتال به سطوح چاپی است.

چاپ دیجیتال:

چاپ دیجیتال معمولا شامل چاپ حرفه ای در تیراژهای پائین توسط پرینترهای چاپ کارتهای پی وی سی و دیگر منابع دیجیتال است که توسط دستگاه چاپ کارت انجام می‌شود. با توجه به این که چاپ دیجیتال دارای هزینه بیشتری برای چاپ در مقایسه با روشهای سنتی مثل افست است ولی این قیمت بالاتر معمولا با صرفه جویی در هزینه های دیگری چون تهیه پلیت های چاپ انجام می‌شوند در تیراژهای کم تعداد جبران پذیر است. چاپ دیجیتال امکان چاپ سریع پس از تقاضا در تیراژ کم را فراهم آورده و امکان تغییر طرح و محتویات آن را در اختیار می‌گذارد. همچنین در چاپ دیجیتال صرفه جویی در نیروی انسانی و توان رو به گسترش ماشین های چاپ دیجیتال در بالا بردن کیفیت چاپ، پایین آمدن هزینه تمام شده چاپ هر برگ چاپی و بالا رفتن تیراژ در چاپ دیجیتال به این معناست که چاپ دیجیتال در حال رقابت با چاپ افست و حتی پیشی گرفتن از آن می باشد.

در چاپ دیجیتال که در آن پرینترهای چاپ کارت به یک کامپیوتر متصل می شود، کامپیوتری که اطلاعات مورد نظر برای چاپ شامل تصاویر و متن و غیره را به دستگاه چاپ کارت فرستاده بعد دستگاه چاپ کارت پی وی سی آنها را چاپ می کند.

تفاوت های اساسی چاپ دیجیتال با دیگر روشهای چاپ

در چاپ دیجیتال در هر دور چاپ می­توانید فایل متفاوتی را چاپ کنید.

کاربردهای چاپ دیجیتال

چاپ در تیراژ محدود در چاپ دیجیتال به دلیل چاپ مستقیم از کامپیوتر به روی کارت های پی وی سی و امکان کالیبراسیون دستگاه امکان چاپ در تیراژ پایین حتی یک نسخه با هزینه کم وجود دارد به همین دلیل این روش چاپ دیجیتال برای مصارفی مثل تهیه نمونه و یا چاپ محصولات کم تعداد و سریع کاربرد زیادی دارد. یک چاپگر کارت های پی وی سی  برای چاپ میلیون ها کارت ساخته نشده است، بلکه باید بتواند در طول مدت زمان عمر خود نهایتاً هزاران کارت چاپ کند، که البته این کار را خیلی خوب انجام می دهد . بنابراین با توجه به هزینه تمام شده و سرعت کار، چاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژ محدود عملیاتی و به صرفه می باشد.

برخی از قابلیت‌های چاپ دیجیتال به شرح زیر است: چاپ اطلاعات متغیر (Variable Data Printing)

سفارشی ساختن (Customization)

مدت زمان آماده‌سازی کوتاه (Short Startup)

واحد دیجیتال با دارا بودن چاپگرهای دیجیتال چاپ مستقیم و غیر مستقیم توان تولید انواع کارت های شناسایی با اطلاعات متغییر و عکس جهت ورود و خروج پرسنل ، کارت های تغذیه و ... را دارا می باشد .

کارت حافظه ای چیست؟

این کارت ها مانند کارت های مغناطیسی ، صرفاً به منظور نگهداری اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند ، که با وجود یک دستگاه کارت خوان از یک کانال ارتباطی که کاملاً تحت کنترل دستگاه کارت خوان است هدایت می گردد . در این نوع از کارت های هوشمند ، اطلاعات امنیتی بر روی کارت ضبط شده و بدون "کلمه رمز صاحب کارت" ورود به اطلاعات موجود ممکن نخواهد بود .

کارت های بدون تماس چیست؟

اینگونه کارت ها با استفاده از فرکانس رادیویی و بدون نیاز به خروج کارت از کیف دارنده آن ، اطلاعات مورد نیاز منتقل می شود . در فنآوری بکار رفته دستگاه کارت خوان بدون تماس فیزیکی با خود کارت اقدام به انتقال اطلاعات و انجام تراکنش مالی می کند . انرژی مورد نیاز برای فعال شدن تراشه ممکن است به دو صورت تدارک دیده شود : یکی از طریق باطری مینیاتوری تعبیه شده بر روی کارت و یا از طریق امواج میکروویو که توسط دستگاه کارت خوان مخابره شده و توسط کارت دریافت خواهد شد . در حال حاضر بالغ بر حدود شانزده نوع کارت غیرتماسی با فنآوری های مختلف ، در بازار وجود دارند که البته به دلیل جدید بودن این فنآوری و قیمت تولید آنها ، هنوز به صورت گسترده مورد استفاده جوامع قرار نگرفته است .

کارت های تماسی چیست؟

اینگونه کارت ها با استفاده از فرکانس رادیویی و بدون نیاز به خروج کارت از کیف دارنده آن ، اطلاعات مورد نیاز منتقل می شود . در فنآوری بکار رفته دستگاه کارت خوان بدون تماس فیزیکی با خود کارت اقدام به انتقال اطلاعات و انجام تراکنش مالی می کند . انرژی مورد نیاز برای فعال شدن تراشه ممکن است به دو صورت تدارک دیده شود : یکی از طریق باطری مینیاتوری تعبیه شده بر روی کارت و یا از طریق امواج میکروویو که توسط دستگاه کارت خوان مخابره شده و توسط کارت دریافت خواهد شد . در حال حاضر بالغ بر حدود شانزده نوع کارت غیرتماسی با فنآوری های مختلف ، در بازار وجود دارند که البته به دلیل جدید بودن این فنآوری و قیمت تولید آنها ، هنوز به صورت گسترده مورد استفاده جوامع قرار نگرفته است .

تفاوت کارت هوشمند و کارت حافظه چیست؟

هر دو کارت (هوشمند و حافظه) از لحاظ ظاهری (شکل ، ابعاد) یکسان می باشند اما تفاوت اصلی این دو کارت در ساختار تراشه و امکان پردازش داده ها توسط کارت هوشمند و امکان ذخیره سازی اطلاعات در کارت حافظه می باشد . کارت حافظه همچون بسیاری از حافظه های رایج (Flash, Drive, RAM,…) صرفاً برای ذخیره اطلاعات کاربرد دارد و پردازش اطلاعات آنها به واسطه دستگاه کارت خوان و به وسیله پردازنده متصل به کارت خوان صورت می پذیرد .

چند نوع کارت هوشمند وجود دارد؟

به طور کلی دو نوع کارت هوشمند از لحاظ روش برقراری ارتباط وجود دارد :

کارت های هوشمند تماسی (Contact) که با قرار دادن در دستگاه های کارت خوان عملیات خواندن و نوشتن بر روی آنها انجام می شود . کارت های هوشمند غیرتماسی (Contactless) که فقط با قرار گرفتن در فاصله نزدیک به کارت خوان ، عملیات خواندن و نوشتن به وسیله امواج RFبر روی آنها انجام می شود . این ساختار سبب ایجاد قابلیت های فوق العاده ای برای کارت هوشمند شده است . این قابلیت ها نقطه تمایز آن با کارت های حافظه (Memory Card) محسوب  می شود ، از جمله این قابلیت ها عبارتند از : تامین امنیت بالا و استفاده از الگوریتم های رمزنگاری امکان استفاده چند منظوره از کارت (Multi Application) به عنوان کارت بانکی ، کارت شناسایی ، مجوز ورود ودسترسی به سیستم حضور و غیاب و . . . سهولت در تمدید اعتبار یا ابطال کارت امکان ذخیره و استفاده از مشخصات زیست سنجی (بایومتریک) در کاربردهای امنیتی با توجه به ساختار و قابلیت های کارت هوشمند و نیز تفاوت های آن با سایر کارت ها جهت بیان ضرورت استفاده از «کارت هوشمند» سه کاربرد مهم زیر قابل بررسی است : احراز هویت افراد، اطمینان از محرمانگی داده های ذخیره شده، اطمینان از عدم افشای داده ها حین انتقال